Zeelandia -
Janis Joplin (toneel)

‘JANIS’ van Productiehuis Zeelandia, gespeeld door BEAUDIL ELZENGA muzikale begeleiding Stijn Hoes e.a.
Weer een bijzondere voorstelling van Productiehuis Zeelandia over JANIS JOPLIN.

‘JANIS’ is de eerste eigen muziektheatervoorstelling van Beaudil Elzenga, geïnspireerd op het leven en werk van de beroemde Amerikaanse zangeres Janis Joplin. Het is een intieme voorstelling over de zoektocht naar erkenning, het vluchten in verslaving en het leven van bed naar bed. ‘Whatever man. We are ugly but we have the music’, sprak de blueszangeres in de spiegel van haar hotelkamer terwijl ze een parel vocht wegsloeg van haar wang en glimlachend haar strot opentrok. Het is dat wegslaan en die strot die Beaudil Elzenga tot op het bot verlangen doet naar Janis. De vrouw, het meisje uit Texas, de legende, the Rose, the Queen, the Pearl. En vooral het hart en daardoor haar blues. Janis Joplin.
Ze werd gepest, won de wedstrijd van lelijkste jongen van de school, vluchtte naar de grootstad en ontdekte daar dankzij haar waanzinnige stem de mannen. En de vrouwen. Ze doopte zichzelf onder in drugs, drank, blues, seks en geweld en stierf op 27 jarige leeftijd aan een overdosis. Precies 50 jaar later brengt de 27-jarige Beaudil Elzenga een ode in woord en muziek aan haar: de jonge vrouw met butsen, kraters en  krassen met wie Elzenga graag gevallen was.
Beaudil Elzenga (uit Middelburg) studeerde in 2016 af aan de Toneelschool Amsterdam en speelde zij onder andere bij Toneelgroep de Appel. Ongetwijfeld komen er enkele songs van Janis Joplin voorbij! https://www.theaterzeelandia.nl/
vr 13 nov 20:00 - 21:30 Dorpshuis Luctor et Emergo, Rilland
Kaartsoort
Normaal€ 17,50
Theaterdiner 2020-2021€ 25,00
Versturen per post€ 1,50